News Feeds:
От ПДС се срещнаха със заместник-министъра на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Петък, 04 Февруари 2022г. 18:43ч.

lodka

Днес, председателят на ПДС - Елена Нонева и областният председател на ПДС в гр. Варна - Сашо Янакиев се срещнаха със заместник-министъра на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов. Срещата бе по инициатива на варненската организация на партията. 

Пред транспортното ведомство, Сашо Янакиев и Елена Нонева представиха идеята за промяна в процедурата за регистрация на малки лодки и плавателни съдове за спорт и туризъм. Целта на предложението на социалдемократите е тя да се облекчи, да се модернизира и синхронизира с европейските директиви и практики в тази област. 

В момента нашата държава изостава значително в създаването на небходимата документална и материална база, съобразена с добрите практики на нашите европейски партньори. Тромавата администрация, обвързана с остаряла нормативна база, принуждава много собственици на плавателни средства за спорт и туризъм да прибягват до регистрация под чужд флаг. Сега няма разлика дали се регистрира петметрова лодка или двестаметров кораб. Процедурата е една и съща.

Важна част от предложението е, малките плавателни съдове за удоволствие, спорт и туризъм да не се регистрират от Изпълнителна агенция "Морска администрация" , а лицензирана за целта неправителствена организация, както е в много европейски страни. Много съществено, според Янакиев е да има електронен регистър и услугата по регистрация и обслужване да бъдат изцяло по електронен път.

Със зам.-министър Владимир Върбанов бяха обсъдени и други теми, засягащи иновациите и екологията на Черноморския район.

Последна промяна от Петък, 04 Февруари 2022г. 19:21ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.