News Feeds:
Д-р Георги Петров и представители на „Коалиция за България” се срещнаха с пазарджишката общественост PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Понеделник, 13 Май 2019г. 10:11ч.

 

KzB Pazardjik

Кандидатите за европейски депутати от „Коалиция за България” и ръководството на коалицията се срещнаха с гражданите на Пазарджик през изминалата седмица. Беше проведена дискусия, свързана с приоритетите на кандидатите от листата на коалицията.

Д-р Георги Петров, който е единственият кандидат в „Коалиция за България” родом от Пазарджик, заяви, че ако бъде избран за евродепутат, негов основен приоритет ще бъде европейското здравеопазване. Според него бедните страни в Европа трябва да получат повече възможности да финансират с европейски средства здравните си системи, така че хората от тези държави да имат възможност да се лекуват в собствените си страни, а не да търсят лечение в чужбина. Той смята, че страни като България силно се нуждаят от европейско финансиране на обучението на лекари в чужбина в най-новите методи за лечение, както и от инвестиране в модерна апаратура в болниците. Д-р Петров мисли, че е крайно време да направим така, че да спрем да събираме средства за скъпоструващо лечение в чужбина, а да създадем условия за лечение на болните в нашата държава.

В срещата с хората от Пазарджик участва и ръководството на „Коалиция за България”, както и Георги Първанов – президент на Република България между 2002 и 2012 година. Председателят на „Коалиция за България Румен Петков отново отбеляза, че работата на сегашните българските евродепутати в последните пет години е една безпредметна дейност. Това според него трябва да се промени.

Надежда за такава промяна има и тя е в листата на „Коалиция за България” с номер 10 в интегралната бюлетина, коментираха след срещата участниците в нея.

Последна промяна от Понеделник, 13 Май 2019г. 10:19ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.