News Feeds:
Създаден е Съюз на българските социалдемократи PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Четвъртък, 31 Януари 2013г. 10:44ч.

 

image3 hpСъздаден е Съюз на българските социалдемократи

На 20 януари тази година председателите на три социалдемократически партии, а именно: партия Политическо движение „СОЦИАЛДЕМОКРАТИ”, партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ и партия ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи подписаха политическо споразумение. С този акт беше създаден политически съюз на българските социалдемократи. Партиите от Съюза заявиха, че той е първата стъпка към създаването на единен социалдемократически субект в Република България - член на Социалистическия интернационал и Партията на европейските социалисти. На този етап трите партии запазват юридическата си самостоятелност.

Социалдемократическите партии ще участват съвместно на предстоящите парламентарни избори. С подписване на Споразумението се започва координация на дейността на политическите структури на трите нива – общински, областни организации и централни ръководства.

Съюзът на българските социалдемократи започва подготовката за създаване на широка коалиция от типа Народен фронт за участие в предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Споразумението подписаха: за партия Политическо движение „СОЦИАЛДЕМОКРАТИ” – Лъчезар Шиков, за партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ – Георги Анастасов и за партия ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи – Веска Волева.

image1 image2  

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.