News Feeds:
40 млади лидери се събраха на семинар край София PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Сряда, 24 Октомври 2012г. 17:01ч.

 

pds1„Едни от най-трудните за привличане от политическите партии групи са младите. Обичайно интересът им към обществено-политически  теми е многократно по-нисък от този на останалите граждани.”

Алфа Рисърч

 

 

 

Това твърдение обаче не е валидно когато говорим за  събитията организирани от Марина Стефанова (зам.-председател на ПД „Социалдемократи”- ПДС) и Ива Венева (председател на МПДС) с подкрепата на Фондация „Фридрих Еберт”, бюро България.

За 3-ти пореден път  младите и активни дами от Политическо движение „Социалдемократи” събират на едно място младежи с интереси в политиката. В събитието взеха участие младежи от Онлайн парламент, СС„Его политико”, Общество за нова България, Либерална младежка асамблея, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и домакините от МПД „Социалдемократи”.

Темата на октомврийското събитие бе „Млади политици с активна позиция”.  Заниманията по време на двудневния уъркшоп в Банкя бяха насочени към темите: работа в екип; методи за създаване на политики и позиции; изкуството да дебатираш и др.

Основен треньор и през двата дни бе  Иванна Данева (Мениджър „Обучение и организационно развитие” в „Делез Груп”), която познаваме като дългогодишен мениджър на „Обучения и корпоративни програми” в БТК. По интересен и интерактивен начин тя показа на младежите разнообразни методи за водене на градивен диалог, работа в работни групи и проява на лидерство.

            В края на първия ден Марина Стефанова, дългогодишен член на ПДС и настоящ заместник председател, вдъхнови и насърчи младите политически таланти да продължават да се борят за мечтите си, да работят упорито и последователно, защото „това е единствения начин да промениш системата когато тя не ти харесва”.  Като пример за последователност бе даден Коледния боулинг турнир на МПДС, който има над 10-годишна история и събира на едно място ежегодно млади политици посредством спортния дух.

Втория заключителен ден бе посветен изцяло на работа в групи по метода „Световно кафене”, където младите политици обсъдиха:

ü  Кои са причините младите да странят от политиката?

ü  Кои са основните теми, които могат да привлекат техния интерес?

ü  Какви мерки могат да бъдат предприети (план за действие)?

 

Презентирайки резултатите от работата си участниците показаха своята оригиналност,  иновативност и смелост, присъщи и необходими на всеки млад лидер.

pds2

 pds4pds3

Последна промяна от Четвъртък, 25 Октомври 2012г. 07:51ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.