Home
News Feeds:
13
Д
2021

2021-Sreshta-Sandanski

През уикенда в гр. Сандански се проведе среща между председателя на Политическо Движение Социалдемократи г-жа Елена Нонева и актива на партията от област Благоевград. На нея присъстваха членове на организацията от Благоевград, Сандански, Петрич, Банско и Добринище. Домакин на срещата беше Людмил Карамитов - областен председател на ПДС.

Беше направен отчет за състоянието на местната организация на партията, последните инициативи в областта и плановете за развитие на партийната структура. Обсъдени бяха въпроси, свързани с работата на ПДС като коалиционен партньор в Коалиция „Продължаваме промяната“. Елена Нонева проведе среща и с младежи от областната организация на движението, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с младежката политика. 

Автор: Социалдемократи   
 
21
Н
2021

RumenRadev1

Снимка: Фейсбук страница на президента Румен Радев

Честита победа на президента Румен Радев! Благодаря на всички членове и симпатизанти на ПП "Политическо Движение Социалдемократи" за свършената работа за тази победа!

Елена Нонева, председател на Политическо Движение Социалдемократи

Автор: Социалдемократи   
 
09
Н
2021

ELENA NONEVA-PP

 

„Това, което ме кара в личен план и като председател на политическо движение „Социалдемократи”, да се включим в коалиция „Продължаваме промяната” е начина, по който заедно ще направим България едно по-добро място за живеене.”, заяви адв. Елена Нонева, като кандидат за народен представител от коалиция „Продължаваме промяната”. Тя бе категорична, че „Ние ще направим, така че в утрешните дни нашите деца да се приберат в България. Те са извън страната и заминаха да работят там, защото условия на труд в България липсват или са крайно недостатъчни за образованието и за подготовката,

която имат.”

Тя уточни още, че: „Ще работим за нулиране на корупцията. Ние няма да я спрем, няма с вълшебна пръчка да я премахнем, но това е основния фактор, който ще даде възможност средствата, които изтичат през кражбите да бъдат намалени и в  последствие да бъдат нулирана. Тези парични средства, които се крадат, може да се насочат към сферата на здравеопазването, социалната политика, културата и във всяка една сфера на нашия живот.”

„В рамките на 30 години, така наречената наша демокрация, не доведе до справедливост и в съдебната система. Видяхме хората, които окрадоха страната, които сключиха неизгодните договори. Хора, които дадоха на концесия нашите природни богатства, как останаха безнаказани! Свидетели сме как в момента от телевизионните екрани ни показват и ни учат как да живеем по-добре. Но никой не си задава въпроса, защо тези хора не получават необходимото правосъдие и да има една справедливост във всяка една сфера на обществения, политическия и социалния живот.”, заяви още Нонева.

„Ние искаме и решаването на още един много наболял проблем, който е свързан с хората в пенсионна възраст. Тези, които получават пенсии и в момента размера на техните пенсии, действително е несправедлив. Съществува казус, в който хората, които са работили първа категория труд, трябва да получават най-висока пенсия. Изчисленията и промяната на коефициента на изчисляване на пенсиите около 1996 г. беше променен, в следствие на което тези хора сега получават възнаграждение, което съответства на размера на хората, които са полагали трета категория труд . Подобни несправедливости трябва да бъдат променени!”, категорична е адв. Нонева от „Продължаваме промяната”.

„Ние настояваме и за по-високо образование в България, а именно парите не трябва следват ученика и студента, а те трябва да следват качеството на тяхната подготовка и обучение. Крайно време е всички студенти, които завършват в България да останат да работят тук. Да работят в страната, защото по този начин те ще приложат знанията, които са придобили. В същото време ще дадат възможност България да има повече кадри!”, коментира образователната система и нейните слабостите лидерката на „Социалдемократите”.

Тя е категорична, че за младите семейства трябва да имат една по-добра социална политика, която да им дава възможност да живеят в България. Да получават безлихвени или ниско лихвени кредити с помощта, на които да могат да имат жилища, в които да се създават условия за отглеждането на децата.

Елена Нонева е на мнение, че трябва да се създаде възможност за законодателство по отношение на майките и на бащите особено на бащите в ранна детска възраст. Крайно време е бащите на деца до три годишна възраст да бъдат защитени според Кодекса на труда, така както са защитени майките.

Нонева призова: „Гласувайте в изборния ден! Нека да дадем на можещите да управляват страната! Защото през всичките тези години ни управляваха знаещите. Те ни доведоха от страната, която беше на първо място в Европа по растеж и развитие, до най-бедната страна. Това трябва да бъде спряно! Може да бъде спряно от всеки един от нас, когато не стоим безучастни и на 14 ноември гласуваме с бюлетина № 25 за коалиция „Продължаваме промяната”.

Източник: Вестник "Долина"

 

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 3 от 55
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.