Home
News Feeds:
20
Я
2019

Plovdiv-1

Обединението и алтернативата в лявото политическо пространство в България са възможни. До този извод стигнаха всички участници в днешната среща-дискусия на левицата в Пловдив. На нея присъстваха представители и лидери на множество леви партии и организации, сред които Дискусионен клуб „Георги Кирков” – гр. Казанлък, Политическо Движение Социалдемократи, ПП „Съюз за отечеството, Отечествен съюз, АБВ, Движение 21, Съюз на комунистите в България, Партия на българските комунисти, Клуб „Лява автентичност” – гр. Пловдив и др. Това бе втората среща на левицата от серия дискусии, които се предвижда да се проведат в страната през тази година. Следващият форум ще се проведе в гр. Стара Загора, като основната тема на обсъждане ще бъде социалното неравенство.

По време на форума беше взето решение за следващите крачки по пътя на обединение. До края на януари предстои среща на председателите и членове на ръководствата на партиите от левицата. Тя ще има отворен характер за участие на всички леви сили в България, които имат за цел обединение на левицата. Предвижда се създаването на общ оперативен орган, който да изработи проект за бъдеща голяма коалиция. Идеята е тази коалиция да се превърне в дългосрочно обединение, което да предложи на страната алтернативна лява политика и да се противопостави на политиките на статуквото. В срещата на лидерите, участие ще вземат и председателите на земеделски партии, които бяха участници в първата организирана дискусия на левицата и които заявяват намерение да бъдат участници и в следващите подобни дискусии.

По време на срещата в Пловдив бяха начертани три ключови цели – дългосрочно единение на левицата, алтернативна лява политика и участие на предстоящите през 2019 г. избори като обединена коалиция. Всички участници в дискусията бяха на мнение, че обединението и обръщането към автентичните леви политики са безалтернативни, както за успеха на левицата в България, така и за благоденствието на българските граждани.

Обсъдени бяха и широк кръг важни теми, сред които политиката на държавата в рамките на ЕС, благоприятните последствия и рисковете от присъединяването на България към Еврозоната, въпросите за социалните проблеми пред българските граждани. Участниците декларираха, че се разграничават от опитите, както на европейско ниво, така и у нас, да се сложи знак за равенство между фашизма и комунизма - две коренно различни идеологии и политически системи със съвсем различни резултати за развитието народите по света.

Пловдив
19.01.2019

Още снимки от форума:

Plovdiv-4

Plovdiv-2

Plovdiv-3

Plovdiv-5

Plovdiv-6

Plovdiv-7

Plovdiv-8

Plovdiv-9

Plovdiv-10

Plovdiv-11

Plovdiv-12

Автор: Социалдемократи   
 
11
Я
2019

Sreshta levi_partii_Kazanluk

 

На 19 януари тази година в гр. Пловдив, ж.к. Тракия от 11.00 ч. в залата на хотел СПС ще се проведе среща на левицата, в която ще участват представители и лидери на множество леви партии в България.

Ще се проведе дискусия, като част от темите са:

- Левицата в България – пътища за развитие
- Възможностите пред лявото обединение
- Присъединяването на България към Еврозоната – рискове и ползи

Срещата е част от серия дискусии, които стартираха в края на миналата година, когато се проведе първата такава в гр. Казанлък. Предвижда се през 2019 г. да се проведат множество такива форуми в различни области в цялата страна. Срещите са отворени и на тях може да присъства всеки представител на лява политическа формация у нас, както и граждани с интерес към развитието на левицата в България.

Автор: Социалдемократи   
 
20
Н
2018

Parliament zala1

Позиция на Обединение "Справедлива България"

Невъзможността да се осигури кворум от депутатите за работата на българския парламент е явна подигравка с българските избиратели. За бездействието на Народното събрание няма извинение и няма причини, които да го оправдават. Празната пленарна зала е символ на абдикацията на избраните народни представители от парламентаризма. Всички политически сили в Народното събрание се отнасят безотговорно към работата му.

Управляващата коалиция, начело с ГЕРБ не може да осигури собственият си кворум, заради отсъствието на депутати. Със същата безотговорност и то умишлено, БСП бойкотира работата на парламента, като депутатите на тази партия не влизат в пленарна зала. Останалите партии също не правят изключение от участие в подобна порочна практика. За какво са избрани тези хора? За да отсъстват от заседанията на парламента ли или за да отказват да работят умишлено?

Според нас, това е абсурд, който не бива повече да се премълчава от обществото. Призоваваме, всички народни представители да се завърнат в парламента и да изпълняват задълженията си, заради които народът ги е поставил там. В противен случай този парламент трябва да се разпусне и да се насрочат нови избори. България има достатъчно проблеми, за да си позволим лукса, основната институция в държавата да не работи и да е заложник на политически игри.

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 11 от 55
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.