Home
News Feeds:
13
М
2019

 

KzB Pazardjik

Кандидатите за европейски депутати от „Коалиция за България” и ръководството на коалицията се срещнаха с гражданите на Пазарджик през изминалата седмица. Беше проведена дискусия, свързана с приоритетите на кандидатите от листата на коалицията.

Д-р Георги Петров, който е единственият кандидат в „Коалиция за България” родом от Пазарджик, заяви, че ако бъде избран за евродепутат, негов основен приоритет ще бъде европейското здравеопазване. Според него бедните страни в Европа трябва да получат повече възможности да финансират с европейски средства здравните си системи, така че хората от тези държави да имат възможност да се лекуват в собствените си страни, а не да търсят лечение в чужбина. Той смята, че страни като България силно се нуждаят от европейско финансиране на обучението на лекари в чужбина в най-новите методи за лечение, както и от инвестиране в модерна апаратура в болниците. Д-р Петров мисли, че е крайно време да направим така, че да спрем да събираме средства за скъпоструващо лечение в чужбина, а да създадем условия за лечение на болните в нашата държава.

В срещата с хората от Пазарджик участва и ръководството на „Коалиция за България”, както и Георги Първанов – президент на Република България между 2002 и 2012 година. Председателят на „Коалиция за България Румен Петков отново отбеляза, че работата на сегашните българските евродепутати в последните пет години е една безпредметна дейност. Това според него трябва да се промени.

Надежда за такава промяна има и тя е в листата на „Коалиция за България” с номер 10 в интегралната бюлетина, коментираха след срещата участниците в нея.

Автор: Социалдемократи   
 
02
А
2019

Mar 30_2019_Koalicia_za_Bulgaria1

Снимка: АБВ

 

Политическо Движение Социалдемократи и още 6 български партии ще участват заедно в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, които ще се проведат на 26 май тази година. На 30 март беше подписано коалиционно споразумение за създаване на „Коалиция за България”. В нея влизат ПП АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ, ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, ПП „БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ“, ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ и ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“.

 

Обединихме се около оценката, че България се намира в отровна атмосфера на политическа криза и апатия, обуславящи безпътица и упадък във всички сфери на обществения живот. Решихме да съчетаем своите усилия за постигане на дълбока, радикална промяна на порочния модел на управление, наложен ни през последните десет години. Всички партии от „Коалиция за България” смятаме, че промяната е възможна само по пътя на общите усилия на всички партии и граждански организации, мислещи за нова, справедлива и развиваща се България. Декларираме нашето съгласие, че издигането на националните ценности над тесните партийни интереси е от жизненоважно значение за реализацията на големите цели, около които се обединяваме.

 

ПДС винаги е застъпвало тезата за голяма и единна българска левица. За съжаление, съществуват силни фактори, пречещи на голямото обединение. Те са свързани с лидерите на разединението, за които добрата коалиционна култура е далечно понятие. Ние, като партия сме полагали всички усилия за постигане на единство, но никога не сме мълчали и няма да мълчим, когато срещу нас и най-вече срещу обединителните процеси се нанасят непочтенни удари. ПДС ще продължава да работи за единна и силна левица у нас в противовес на статуквото.

 

С подписването на рамковото споразумение за създаване на „Коалиция за България”, седемте  партии отново призовахме всички политически сили, за които обединението е кауза, да се присъединят към нас и заедно да извършим промяната.
Автор: Социалдемократи   
 
Страница 9 от 55
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.