Home
News Feeds:
02
О
2021

-

На пресконференция днес, лидерът на Политическо Движение Социалдемократи обяви декларация за подкрепа на ген. Румен Радев и г-жа Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Партията започва и две инициативи за промени в българското законодателство.

Цялата пресконференция може да видите ТУК

Представяме ви и пълният текст на политическата декларация на партията в подкрепа на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова:


ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Уважеми г-н Радев,

Политическо Движение Социалдемократи категорично подкрепя Вашата кандидатура за втори мандат като президент на Република България. Ние ще призовем нашите членове и симпатизанти да гласуват за Вас на предстоящите президентски избори на 14 ноември, защото Вие оправдахте напълно нашите очаквания с действията си и политическите си позиции през първия мандат, а вярваме и тези на голямата част от българското общество.

Смятаме, че започнатата промяна в българската политика, която се дължи най-вече на Вас, трябва да продължи до успешния й край. България трябва да бъде избавена от корупцията и превземането й от мафията. Българският народ се нуждае от социална справедливост, справяне с бедността, излизане от икономическата и здравна криза, и от икономически и финансов просперитет. Вярваме, че това може да стане с лидерската роля на президентската институция във Ваше лице.

С тази декларация заявяваме подкрепа и за кандидатурата на г-жа Илияна Йотова за втори мандат като вицепрезидент на Република България.

България има нужда от визионери за дългосрочното й развитие и просперитет. Пожелаваме Ви да бъдете такива, когато спечелите втори мандат, в което силно вярваме.

От Политическо Движение Социалдемократи Ви пожелаваме успешна кампания и победа на изборите!

С уважение,

Елена Нонева

Председател на

Политическо Движение Социалдемократи

Автор: Социалдемократи   
 
01
О
2021

Elena Noneva_SB

"Борбата с корупцията. В годините сме искали и сме работили за това България да се развива, а не да е последна в Европейския съюз. Това е основният мотив, за да припознаем коалицията "Продължаваме промяната". Това каза пред БНР Елена Нонева, лидер на политическо движение "Социалдемократи", което ще се яви на изборите с коалиция "ПП".

От движението са потърсили контакт с Кирил Петков и с Асен Василев, след което са подписали споразумението за коалиране.

"Това, което показаха по време на служебното правителство, доказа, че могат да работят за решаване на проблемите, но имат и визия. Това е причината да поискаме обединение. Не сме поставяли условия за участие на партията в коалицията", допълни Нонева в предаването "Хоризонт за вас".

Цялото интервю може да чуете ТУК

 

* Анонсът е на БНР

Автор: Социалдемократи   
 
01
О
2021

1127554

На предстоящите парламентарни избори Политическо Движение Социалдемократи ще участва като част от коалиция „Продължаваме промяната“. Вотът ще се проведе на 14 ноември, заедно с изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

„Споразумение за съвместно участие беше постигнато, тъй като нашите приоритети и ценности напълно съвпадат със заявените от Кирил Петков и Асен Василев политически цели на коалиция „Продължаваме промяната“, отбеляза председателят на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева. Тя изтъкна още, че движението през цялото време от своето създаване през 2000 г. е било последователно в своята политика и действията си.

Политическо Движение Социалдемократи ще продължи да отстоява идеите си и своите инициативи, така както и досега. Най-важното за страната ни е да се избави от корупцията и мафиотизирания модел на прехода, роден от досегашното статукво и задкулисие. Нужна ни е истинска алтернатива, прозрачно и чисто управление.

PDS logo

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 6 от 55
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.