Home
News Feeds:
29
О
2021

logo-vote-2-1 

За нас Промяната е:

1. Нулева корупция.

2. Спираме течовете на публични средства.

3. Овластяваме независими, компетентни и честни хора в управлението.

4. Работим за бързо, ефективно и справедливо правораздаване.

5. Не променяме данъците, но ги събираме.

6. Премахваме ненужните лицензи, регистрации и разрешителни. Искаме администрация без гишета.

7. Развиваме българската икономика към иновации, технологии, продукти и услуги на бъдещето, създаващи по-добре платени работни места.

8. Осигуряваме достоен живот на българските пенсионери и уязвимите социални групи, за да няма българи под линията на бедността.

9. Градим качествено образование, за да могат всички деца да завършат училище без нужда от частни уроци.

10. Инвестираме в масовия спорт и изкуствата като неразделна част от развитието на ценности у децата.

11. Създаваме работещо здравеопазване без нужда от доплащания, с редовна и адекватна профилактика, приветливи болници и справедливо заплащане на лекари, сестри и санитари.

12. Изграждаме по-бърза и безопасна транспортна мрежа в страната.

13. Преустройваме българската енергетика, за да е независима от чужди енергоизточници. Търсим баланс между конкурентна икономика и зелената сделка.

14. Възстановяваме българското земеделие за качествени и конкурентни български храни на световния пазар.

15. Пазим българската природа, извор на здраве и основа за развитието на природосъобразен туризъм.

16. Отстояваме националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО.

17. Поощряваме създаването на съвременна българска култура, която черпи от нашите корени и съвременно битие, за да разказва нашата история на целия свят през 21 век.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПРОГРАМА НА КОАЛИЦИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ТУК

Автор: Социалдемократи   
 
17
О
2021

25

Политическо Движение Сциалдемократи, коалицинен партньор в КП "Продължаваме Промяната" ще работим за промяна на политическото статукво в България. Нека си върнем вярата в нас, да се обединим и заедно да извървим пътя към по-доброто бъдеще на родината ни!

На предстоящите изобори за народни представители ние участваме с бюлетина номер 25

Автор: Социалдемократи   
 
03
О
2021

 

Политическо Движение Социалдемократи предлага отмяна на ал. 5 на чл. 133 от Изборния кодекс, с което да отпадне изискването към партиите да представят пред ЦИК, списък, съдържащ имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията им за избори. Движението ще иницира обществена подписка за отмяната на тази алинея, защото този текст в кодекса изисква събиране на лични данни от избирателите, което създава притеснения в тях, че някой може да злоупотреби с информацията. ПДС смята, че всяка партия след като е регистрирана в съда и отговаря на изискванията на закона трябва да може да се регистрира за участие в избори без да е нужно да събира подписи и лични данни от подкрепящите я. Важна е подкрепата за дадена партия на изборите и нейния резултат от вота на избирателите, а не засвидетелствана подкрепа преди това.

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 5 от 55
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.