News Feeds:
МПДС проведе семинар за тенденциите на бъдещето PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Сряда, 27 Февруари 2019г. 09:58ч.

Seminar-MPDS-Turnovo

 

Младежката организация на Политическо Движение Социалдемократи проведе на 23 и 24 февруари във Велико Търново семинар на тема: „Бъдещето – какво ни предстои и кои са факторите за успех?”. По време на форума младежите бяха запознати с тенденциите в развитието на света и на България в частност, с оглед на политическите, икономическите и технологични предизвикателства, които бъдещето очертава.

Бяха разгледани два важни аспекта, свързани с тендениите на бъдещето, които поставят множество въпроси пред развитието на България, Европейския съюз и света. Първият от тях засяга сложните международни отношения и произтичащите от тях следствия върху България, като възможности и заплахи за политиката и икономиката ни. Вторият аспект, разгледан в програмата на семинара бе свързан с развитието на високите технологии и какви следствия ще носи то върху политиката, икономиката, пазара на труда и образованието. Особен интерес и дискусия сред младите хора предизвика въпросът за начина на живот на хората и тяхната реализация в един свят, който се очертава да бъде доминиран от изкуствения интелект, управлението от алгоритми и роботизацията на трудовия процес.

В семинара участваха младежи от ПДС, представители на различни областни организации от цялата страна. Те заявиха подчертано желание да бъдат организирани още форуми, посветени на темата за бъдещето.

Последна промяна от Сряда, 27 Февруари 2019г. 10:03ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.