News Feeds:
Елена Нонева: Депутатите от БСП, които няма да ходят на работа, да подадат заявления за прекратяване на своя мандат PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Четвъртък, 06 Септември 2018г. 10:34ч.

Elena Noneva

Позиция на председателят на ПДС Елена Нонева

Недопустимо като действие е обявеното намерение от лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите им да напуснат парламента с изключение на 20, които щели да останат, за да отстояват партийните позиции. След като останалите 59 или 58 са решили, че няма да ходят на работа, нека тези народни представители бъдат така добри да подадат заявления за прекратяване на мандата им и да освободят местата си за следващите в листите. Надявам се, че тези, които ще дойдат след тях, ще бъдат по-работещи, ще бъдат по-отговорни и ще представят наистина една алтернатива, каквато ние в момента не виждаме.

От Политическо Движение Социалдемократи сме категорични, че подобни действия от страна на БСП-депутатите са недопустими, първо защото тези народни представители са излъчени с подкрепата на хората, които са гласували за тях и всъщност те са техните работодатели. Няма случай в българското законодателство някой да не ходи на работа и да му се води възнаграждение. По Кодекса на труда след два дни неявяване на работа неявилият се дисциплинарно се уволнява. Тъй като правилникът на Народното събрание не позволява при неявяване на работа да се прекрати мандата на депутат, а му се отнема възнаграждението, в което той отсъства от заседание, считам, че в контекста на всичко това трябва да се обърна към г-жа Нинова и да я приветствам, че тя най-накрая успя да признае пред всички, че нейната парламентарна група не работи, тъй като тя тепърва ще се среща с хората. Тоест в рамките на този мандат те досега връзка с хората са нямали. Второ, ако може да ми поясни, как точно ще се осъществява тази връзка с хората. Например у нас ли ще дойдат, на работата ми ли ще отидат, за да решават проблемите ми!? Те се водят социална партия, но до момента нищо социално не са представили и нищо социално не са защитили. От началото на 44-то Народно събрание досега сме свидетели само на инициирани от тях парламентарни скандали и правенето на пиар, използвайки определени обществени настроения или негативни ситуации, които се случват в България. Реално в момента държавата ни няма нужда от предсрочни избори. Ние от 10 години вече нямаме едно правителство, което да си е изкарало мандата до края. Понастоящем нямаме нужда от дестабилизация и хаос, защото се задава една нелека зима, и заради увеличената цена на тока, и заради постоянно увеличаващите се цени на хранителни продукти, което ще постави пред изпитание голяма част от българските семейства, а пролетта е още далече, за да се хванат „на зелено“. В тази ситуация защо ни са тези избори предсрочни? На кого ще помогнат? БСП няма да дойде на власт. Нейните водещи партийци трябва да са наясно и да правят разлика между мечти и реалност. БСП няма да дойде на власт, защото тя не представя никакви политики за развитие на страната, тя представя едни утопии, които няма да се случат скоро. Аз още веднъж се обръщам към всички леви партии: нека да оставим на предстоящите избори (без значение дали са редовни, или предсрочни) БСП да се явят сами. Те от години мечтаят за това. Нека да видим какви ще са техните резултати, когато излязат сами, защото винаги се оправдават, че коалиционните партньори са виновни за тяхната загуба.

А да се предизвикат извънредни парламентарни избори чрез напускане на парламента и саботиране на работата му – този похват беше характерен за 90-те години на миналия век. Сега ние вече живеем в друга епоха. Реалността сега е друга и няма кой да застане зад каузата на Нинова. В момента в БСП има една шепа хора от Изпълнителния съвет, които мечтаят да заемат някакви позиции – други няма. Нека от БСП да си видят структурите по места дали са готови за избори. Да идат в Казанлък да видят какво се случва, както и на други места в страната. Те не могат да си решат вътрешнополитическите проблеми, а щели да тръгват тепърва да се срещат с хората! По-добре е да се срещнат с техните партийни членове, да разберат защо не ги искат като група, която ги управлява, пък тогава да се занимават с проблемите на държавата.

Последна промяна от Четвъртък, 06 Септември 2018г. 10:45ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.