News Feeds:
ПДС призова за обединение на левицата без БСП PDF Печат Е-поща
Автор: Социалдемократи   
Вторник, 10 Юли 2018г. 10:00ч.

Elena Noneva_SB

Председателят на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева по време на пресконференция в Стара Загора отправи призив към всички партии от левицата да пристъпят към реално обединение. Апелът е голямото обединение да се случи без включването в него на БСП. Целта е да бъде създадена адекватна и конструктивна опозиция на сегашното управление на страната.

Нонева аргументира предложението си с факта, че настоящтото ръководство на БСП постоянно доказва, че не може да прави социална политика. На срещата със журналисти, лидерът на ПДС подчерта, че БСП с този си ръководен екип не умее да реализира леви политики. Според Нонева, социалистите в този мандат на Парламента са се затвърдили като група, която се е съсредоточила върху създаването на скандали с цел търсене на обществено внимание, без да се вниква в същността на поставените проблеми и без целенасочено да се търсят социалните теми, каквато роля би трябвало да има една левица. Според Нонева БСП ще влезе в управлението, само когато се научи да провежда коалиционна политика. Тя смята, че с маниера си на управление, Корнелия Нинова като лидер на БСП демотивира левия избирател, като дори се създават вътрешни партийни проблеми сред самите социалисти. Това разединение на левицата, независимо дали е умишлено или плод на политическа недалновидност тряба да спре, ако изобщо се желаят политически успехи. На този етап БСП най-много пречи на обединението в ляво, но това не означава, че останалите партии трябва да стоят в това състояние. Социалистите могат да бъдат част от този процес едиствено, ако променят коалиционните си взаимоотношения. На този етап, обаче трябва да се търсят нови пътища.

От ПДС наблягаме на това, че левият спектър има потенциал за реализация на значими за обществото политики само ако се обедини.

Последна промяна от Вторник, 10 Юли 2018г. 10:12ч.
 
Copyright © 2022. Политическо движение Социалдемократи.