Home
News Feeds:
17
О
2021

25

Политическо Движение Сциалдемократи, коалицинен партньор в КП "Продължаваме Промяната" ще работим за промяна на политическото статукво в България. Нека си върнем вярата в нас, да се обединим и заедно да извървим пътя към по-доброто бъдеще на родината ни!

На предстоящите изобори за народни представители ние участваме с бюлетина номер 25

Автор: Социалдемократи   
 
03
О
2021

 

Политическо Движение Социалдемократи предлага отмяна на ал. 5 на чл. 133 от Изборния кодекс, с което да отпадне изискването към партиите да представят пред ЦИК, списък, съдържащ имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията им за избори. Движението ще иницира обществена подписка за отмяната на тази алинея, защото този текст в кодекса изисква събиране на лични данни от избирателите, което създава притеснения в тях, че някой може да злоупотреби с информацията. ПДС смята, че всяка партия след като е регистрирана в съда и отговаря на изискванията на закона трябва да може да се регистрира за участие в избори без да е нужно да събира подписи и лични данни от подкрепящите я. Важна е подкрепата за дадена партия на изборите и нейния резултат от вота на избирателите, а не засвидетелствана подкрепа преди това.

Автор: Социалдемократи   
 
02
О
2021

-

На пресконференция днес, лидерът на Политическо Движение Социалдемократи обяви декларация за подкрепа на ген. Румен Радев и г-жа Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Партията започва и две инициативи за промени в българското законодателство.

Цялата пресконференция може да видите ТУК

Представяме ви и пълният текст на политическата декларация на партията в подкрепа на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова:


ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Уважеми г-н Радев,

Политическо Движение Социалдемократи категорично подкрепя Вашата кандидатура за втори мандат като президент на Република България. Ние ще призовем нашите членове и симпатизанти да гласуват за Вас на предстоящите президентски избори на 14 ноември, защото Вие оправдахте напълно нашите очаквания с действията си и политическите си позиции през първия мандат, а вярваме и тези на голямата част от българското общество.

Смятаме, че започнатата промяна в българската политика, която се дължи най-вече на Вас, трябва да продължи до успешния й край. България трябва да бъде избавена от корупцията и превземането й от мафията. Българският народ се нуждае от социална справедливост, справяне с бедността, излизане от икономическата и здравна криза, и от икономически и финансов просперитет. Вярваме, че това може да стане с лидерската роля на президентската институция във Ваше лице.

С тази декларация заявяваме подкрепа и за кандидатурата на г-жа Илияна Йотова за втори мандат като вицепрезидент на Република България.

България има нужда от визионери за дългосрочното й развитие и просперитет. Пожелаваме Ви да бъдете такива, когато спечелите втори мандат, в което силно вярваме.

От Политическо Движение Социалдемократи Ви пожелаваме успешна кампания и победа на изборите!

С уважение,

Елена Нонева

Председател на

Политическо Движение Социалдемократи

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 3 от 52
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2021. Политическо движение Социалдемократи.